Egentid med den finaste...

Detta är livskvalité, att komma till stallet och göra dagliga slitgörat och därefter umgås med sin vän. Det är många måsten med en häst, men trots all energi som går åt till skötseln så åker man nästan alltid härifrån mer fylld av energi än när man kom. 

Jag tror det handlar om att man tar sig en liten stund och bara släpper allt, alla bekymmer, alla tankar på jobb, ja allt! 

Nu ska jag inte skönmåla det alldeles, för visst kan det också vara en stressande faktor. Man hinner kanske inte med allt man skulle vilja alla gånger. Jag personligen har kommit fram till att jag släpper alla "måsten", blir det så att hästen står en vecka eller två för att man har hektiskt värre med annat, ja då gör hon det helt enkelt! Då får det räcka med en puss på mulen och en snabb borstning. Hon har stora kuperade hagar, fina vänner och god mat så hon dör inte av det. 

Anpassar ju så klart hennes motion därefter också, man kan ju inte hoppa upp sen och förvänta sig att den tidigare formen finns kvar utan underhåll, men som dom säger -"klotrund är också en form" ;)

Det är ungefär där vi befinner oss idag. Haft min pappas quarter på besök en och en halv månad då han stog utan stallplats, och det har gjort att den där motionen blivit lidande en sväng. Två hästar tar helt enkelt lite mer tid i underhåll. Men nu så har skipper åkt, och nu siktar vi på att komma igång så smått och få bort några av dom där överflödiga kilona och ta tag i bland annat inkörningen som är en bit på väg men inte helt färdigt.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0